Dietetyk Łodź
17 października 2014
Brokuły i pomidory do warzywa z dużą ilością antyoksydantów, które chronią przez nowotworami...
Badania wykonane przez American Institute Cancer Research dowiodły, ze zwierzęta, które jadły obydwa warzywa miały mniejsze objętościowo i mniej liczne guzy niż zwierzęta, które jadły tylko jedno z tych warzyw.

Najlepiej jedz brokuły i pomidora w jednym posiłku lub chociaż tego samego dnia, aby zmaksymalizować efekt antyoksydantów obydwu z nich!

Dlatego polecamy pyszne sałatki, szczególnie z użyciem surowego lub półsurowego brokuła, gdyż wtedy jest właściwości antynowotworowe są najsilniejsze!

Sałatka brokuł-pomidor-awokado


Składniki:
  • brokuł 1/2 sztuki
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 awokado
  • przyprawy bazylia,czosnek, sól, pieprz
  • 1 łyżk oleju lnianego